26 Ιανουαρίου 2015

Εξελέγη στο νομό Κέρκυρας με την Ν.Δ. ο Αρχιπλοίαρχος ε.α. Στέφανος Γκίκας.

Μεγάλη εσωκομματική νίκη και όχι μόνο,  για τον απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού κ. Γκίκα ο οποίος κερδίζει την έδρα στη Κέρκυρα από την κ. Γκερέκου η οποία δεν κατάφερε να εκλεγεί  χάνοντας τη μοναδική έδρα που κερδίζει η ΝΔ . 
Ο κ. Γκίκας υπήρξε στενός συνεργάτης και υπεύθυνος επικοινωνίας δύο Υπουργών Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, του κ. Σπήλιου Σπηλιοτόπουλου και του κ. Ευάγγελου Μειμαράκη, όντας εκπρόσωπος τύπου και διευθυντής ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας την τριετία 2004-2007.

Συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση στο 100 % στο νομό Κέρκυρας  ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 44,92% και η ΝΔ 21,87%. 
Κατά συνέπεια δύο έδρες κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και μία η Νέα Δημοκρατία όπου  ο κ.Γκίκας  Στέφανος έρχεται πρώτος σε σταυρούς και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την Γκερέκου Αντζελα. Πιο αναλυτικά, ο κ. Γκίκας συγκεντρώνει 7.256 ψήφους έναντι 2.817 της κυρίας Γκερέκου.
Επισημαίνεται ότι και στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 στην  τελική κατάληξη της ψηφοφορίας ο κ. Γκίκας  είχε κερδίσει την έδρα από τον Ν.Δένδια, ο οποίος προσέβαλε την καταμέτρηση,  ακυρώθηκαν δεκάδες ψήφοι στον κ. Γκίκα και τελικά η έδρα κατέληξε στον μέχρι χθες ΥΕΘΑ , ενώ και στις εκλογές του 2007 έχασε την έδρα και πάλι από τον Νίκο Δένδια για λίγες ψήφους, αλλά τότε δεν είχε προσφύγει στο Εκλογοδικείο  (διαβάστε περισσότερα εδώ   και  εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου